Νέα και δράσεις!

Νέα Δράση WEBINARS!

Διαδικτυακός κύκλος ομιλιών από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, επιστημών της εκπαίδευσης και πολλών ακόμα ειδικοτήτων εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Συντονιστείτε!

Ιούνιος 2023

17 Ιουνίου 2023

Στις 17 Ιουνίου 2023 επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα μαζί με την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Έργου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας κα Παπαδακάκη Μαρία, το Δημοτικό Σχολείο της Άνω Βιάννου για την αξιολόγηση πιθανών μαθησιακών ή και άλλων δυσκολιών σε μαθητές της περιοχής. Ήταν η 2η επίσκεψη της Μονάδας κατά την διάρκεια του Σχολικού Έτους 2022-2023 για την κάλυψη όλων των αιτήσεων του Δήμου και αναμένεται νέα δράση με τη νέα σχολική χρονιά.

3 Ιουνίου 2023

Στο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης βρέθηκε η Κινητή Μονάδα το Σάββατο 3 Ιουνίου. Η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Αμαρίου Κα Δημητράκη Ελένη μαζί με τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά Κο Διαμαντάκη Ιωάννη υποδέχθηκαν φιλόξενα τα μέλη της Κινητής Μονάδας και διευκόλυναν το έργο της. Ξεχωριστή αναφορά και θερμές ευχαριστίες αξίζουν στις οικογένειες του Δήμου που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα για την προσφορά τους.

Mάϊος 2023

26 & 27 Μαΐου 2023

Την δράση της συνέχισε η Κινητή Μονάδα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με διαδοχικές αξιολογήσεις στον Αποκόρωνα, στον Πλατανιά και στην Κίσαμο. Πιο συγκεκριμένα, μέλη της Κινητής Μονάδας πραγματοποίησαν ταυτόχρονα αξιολογήσεις την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Κέντρο Νεότητας Βρυσών και στο Δημοτικό Σχολείο Βουκολίων. Το Σάββατο 27 Μαΐου η Κινητή Μονάδα ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των δημοτών στο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου και ολοκλήρωσε την δράση της στο Δημοτικό Σχολείο Βουκολίων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πλατάνια, την Κα Μαραγκουδάκη Χρυσάνθη καθώς και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βουκολίων, Κο Γιακουμάκη Ιωάννη οι οποίοι φιλοξένησαν θερμά την Κινητή Μονάδα και διευκόλυναν στο μέγιστο το έργο της προάγοντας ταυτόχρονα την σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

12 & 13 Μαΐου 2023

Διπλή δράση για την Κινητή Μονάδα την Παρασκευή και το Σάββατο 12 και 13 Μαΐου με παράλληλες επισκέψεις στην Χώρα Σφακίων του Νομού Χανίων και την Άνω Βιάννο του Νομού Ηρακλείου. Το Δημοτικό Σχολείο Βιάννου και το Ενιαίο Λύκειο Σφακίων φιλοξένησαν αντίστοιχα τις διεπιστημονικές αξιολογήσεις για πιθανές μαθησιακές δυσκολίες σε οικογένειες δημοτών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το Πρόγραμμα. Θερμές ευχαριστίες τόσο στις δημοτικές αρχές όσο και στους διευθυντές των σχολείων για την συνεργασία και την διευκόλυνση του έργου της Κινητής Μονάδας.

12 Μαΐου 2023

Ανταποκρινόμενοι στις αναδυόμενες ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού, ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα την αναγνώριση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 12.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Χερσονήσου και απευθύνεται στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου Χερσονήσου. 

8 Μαΐου 2023

Στο 11ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου βρέθηκε στις 8 Μαΐου η Κινητή Μονάδα του Προγράμματος “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ” έπειτα από σχετική πρόσκληση του Διευθυντή, Κου Σηφάκη. Η δράση αφορούσε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Α’ Λυκείου για την σεξουαλική παρενόχληση και την αυτοδιάθεση του σώματος. Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στις βιωματικές δράσεις και εξέφρασαν τις απόψεις τους δουλεύοντας σε ομάδες και ατομικά.

Απρίλιος 2023

28 & 29 Απριλίου 2023

Με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καντάνου Σελίνου πραγματοποιήθηκε η δράση της Κινητής Μονάδας στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχώρας στο Νομό Χανίων την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου. Πλήθος οικογενειών προσήλθε προς αξιολόγηση για πιθανές μαθησιακές ή και άλλες δυσκολίες και ενημερώθηκε από την διεπιστημονική ομάδα του προγράμματος. Επόμενος σταθμός θα είναι ο Νομός Ρεθύμνης μέσα στον Μάϊο.

Καλό Πάσχα!

10.04.2023

Νέο εορταστικό πασχαλινό video με θέμα την “οικολογική διακόσμηση πασχαλινών αβγών” από την Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Γεωπονίας Κα Ειρήνη Χριστοφορίδη!

09.04.2023

Νέο χρήσιμο υλικό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας, στην ενότητα: Χρήσιμο υλικό. Το υλικό αφορά εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλουν να εξοικειωθούν με το νέο οδηγό για εκπαιδευτικούς για ΔΕΠ-Υ.

08.04.2023

Την Παρασκευή 07.04.2023 και το Σάββατο 08.04.2023 η Κινητή Μονάδα επισκέφθηκε τον Δήμο Χερσονήσου του Νομού Ηρακλείου για τις ανάγκες του Προγράμματος Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ.

Τις εγκαταστάσεις για τις αξιολογήσεις εξασφάλισε ο Δήμος Χερσονήσου με την φιλοξενία της ομάδας στο ΚΑΠΗ Χερσονήσου και τις δύο ημέρες.

01.04.2023

Στον Δήμο Αγ. Βασιλείου, στο Δημοτικό Σχολείο Μελάμπων βρέθηκε η Κινητή Μονάδα του Προγράμματος το Σάββατο 01.04.2023 για την αξιολόγηση μαθησιακών και άλλων δυσκολιών σε οικογένειες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους. Ευχαριστούμε θερμά την Κα Κορνηλάκη Ευγενία από τον Δήμο για την συνεργασία και την διευκόλυνση στην διεξαγωγή της όλης διαδικασίας.

Νέο WEBINAR για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση την Τετάρτη 05/04/2023 στις 18.30 με προσκεκλημένους ομιλητές την Κα Ρεσβάνη Έφη, Παιδοψυχίατρο και τον Κο Τριανταφυλλίδη Νίκο, Εργοαθεραπευτή.

Απαραίτητη η εγγραφή για την παρακολούθηση!

Link εγγραφής: https://us06web.zoom.us/…/tZwpcuipqTgqHNzqNB_9BF…

Μάρτιος 2023

18.03.2023

Στον Δήμο Αχαρνών – Αστερουσίων βρέθηκε η Κινητή Μονάδα το Σάββατο 18.03.2023 για την κάλυψη των αιτήσεων συμμετοχής για αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών από τους δημότες. Οι αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του ΚΑΠΗ Αρχανών με την ευγενική συνεργασία του Προέδρου, Κου Τσαγκαράκη

15.03.2023

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 4ο Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 16.00 – 17.00! Η Κα Σπυριδάκη Αλεξάνδρα, MSc Ειδική Παιδαγωγός- Φιλόλογος – Ψυχολόγος θα μας μιλήσει για τα χαρακτηριστικά των μαθησιακών δυσκολιών στην εφηβεία και θα μας δώσει τρόπους παρέμβασης. Ο Κος Μιγαδάκης Ιωάννης, MEd Μαθηματικός – Ειδικός Παιδαγωγός θα αναφερθεί στις μαθησιακές δυσκολίες στα μαθηματικά και στην δυσαριθμησία!

11.03.2023

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου σύσσωμη η Κινητή Μονάδα βρέθηκε στο Μινώα Πεδιάδας για την αξιολόγηση των μαθησιακών και άλλων αναγκών των οικογενειών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ”. Οι συμμετέχοντες έδωσαν πιστά το παρόν στα ραντεβού τους και η διαδικασία διεξάχθηκε ομαλά. Την δράση χαιρέτησε και ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου με διακριτική παρουσία.

Φεβρουάριος 2023

02.02.2023

Στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1 fm σήμερα η Κα Παπαδακάκη Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Διεύ/ντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHers) και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ”. Η Κα Παπαδακάκη μίλησε για την δράση της Κινητής Μονάδας και τις αναδυόμενες ανάγκες των οικογενειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ιανουάριος 2023

21 & 28 Ιανουαρίου η Κινητή Μονάδα στη Σητεία

Δύο διαδοχικά Σάββατα του Ιανουαρίου βρέθηκε η Κινητή Μονάδα στον Δήμο Σητείας στο Νομό Λασιθίου για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ”. Επόμενη στάση για την Κινητή Μονάδα θα είναι στο Νομό Χανίων.

Δωρεά εξοπλισμού στην Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης και Υποστήριξης Μαθησιακών Δυσκολιών του ΕΛΜΕΠΑ από τους Ροταριανούς Ομίλους «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο» και «Ηράκλειο Candia»

Σε μία σημαντική δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού, αξίας 6.000 ευρώ, που θα καλύψει ανάγκες της Κινητής Μονάδας Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας LaHeRs  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), προχώρησαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, οι Ροταριανοί Όμιλοι «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο» και «Ηράκλειο Candia». Πρόκειται για φορητό ψηφιακό εργαστηριακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα για ψυχομετρικά εργαλεία αξιολόγησης του νοητικού επιπέδου και  της λεκτικής δεξιότητας διάφορων ηλικιακών ομάδων (παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού-γυμνασίου αλλά και ενήλικες) τα οποία  μέσω ειδικών εφαρμογών που συμπεριλαμβάνουν ερωτηματολόγια, χρονομέτρηση αντιδράσεων, τεστ μνήμης κ.α. θα επιτρέπουν στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της κινητής μονάδας να αξιολογεί πληρέστερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα τα εξεταζόμενα άτομα.

Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, παρευρέθηκαν από την πλευρά του ΕΛΜΕΠΑ ο Πρύτανης Νίκος Κατσαράκης και η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας (LaHeRs),  Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Παπαδακάκη , από την πλευρά της 2475 Διεθνής Περιφέρειας Ρόταρυ, η Βοηθός Διοικητής, Λίτσα Χριστοδουλάκη από την πλευρά του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο» ο Πρόεδρος Στέλιος Χριστοδουλάκης, η Αντιπρόεδρος Μαρία Σμυρνάκηκαι τα Μέλη Νίκος Αγγελάκης και Ρούλα Τσαρλαμπά και από την πλευρά του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο Candia» η Πρόεδρος Άννα Πετρομιχελάκη, ο Γραμματέας Ιωάννης Γιαβρίδης και η Προ πρόεδρος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Έλενα Κοντουράκη.

Την δωρεά των ομίλων στήριξε οικονομικά, κατά ένα μεγάλο μέρος, η 2475 Διεθνής Περιφέρεια Ρόταρυ.

Κατά την συνάντηση ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης, ευχαρίστησε θερμά τους  Ροταριανούς Ομίλους του Ηρακλείου για την κοινωνική προσφορά τους σε μία προσπάθεια, όπως τόνισε, να υποστηριχτεί ουσιαστικά η καινοτόμος, πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης από την Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης και Υποστήριξης Μαθησιακών Δυσκολιών του ΕΛΜΕΠΑ η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας LaHeRsΜαρία Παπαδακάκη εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση της που η Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης και Υποστήριξης Μαθησιακών Δυσκολιών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον συλλόγων με μακρά κοινωνική προσφορά, όπως οι εν λόγο Ροταριανοί Όμιλοι Ηρακλείου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο εξοπλισμός που παραλήφθηκε ανήκει στην κατηγορία των ψυχομετρικών εργαλείων που διαθέτουν υψηλές  προδιαγραφές και υψηλή εγκυρότητα και αξιοπιστία. Ανέφερε μάλιστα ότι τα Κέντρα  Διάγνωσης  Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), βρίσκονται αυτή την περίοδο στη διαδικασία προμήθειας των συγκεκριμένων εργαλείων, γεγονός που υπογραμμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της μονάδας του ΕΛΜΕΠΑ. Επίσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η κινητή μονάδα του ΕΛΜΕΠΑ είναι ενεργή και η διαδικασία ένταξης των παιδιών στο πρόγραμμα είναι ανοικτή για όλη την Κρήτη και παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να μεταφέρουν την πληροφορία σε παιδιά και οικογένειες που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν υποβάλλοντας μια απλή ηλεκτρονική αίτηση στη σελίδα του προγράμματος (https://learnconsult.hmu.gr).

Η Αντιπρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο Ελ Γκρέκο», Μαρία Σμυρνάκη, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η  Κινητή Μονάδα Αξιολόγησης και Υποστήριξης Μαθησιακών Δυσκολιών αφού τόσο τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες όσο και οι οικογένειες τους έχουν ανάγκη να υπάρχει παράλληλα με την  γρήγορη και έγκαιρη διάγνωση, ένα ολοκληρωμένο πολυεπίπεδο θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης το οποίο θα στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.  

Η Προ πρόεδρος – Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο Candia», Έλενα Κουντουράκη, με την σειρά της ανέφερε ότι, 
η συνεισφορά και η αλληλεγγύη  στον συνάνθρωπο είναι μία από τις βασικές αξίες που διέπουν την φιλοσοφία τον Ρόταρυ διεθνώς ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα της ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις υποστήριξης σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο 2023!

30.12.2023

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική νέα χρονιά με πολλά χαμόγελα, αγάπη και υγεία για εσάς και την οικογένεια σας! Για την εορταστική περίοδο μπορείτε να παρακολουθήσετε το video που ετοίμασε ο Κος Γκιώσης Ιωάννης, MEd Ειδικός Παιδαγωγός για τις ανάγκες του προγράμματος “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ” με πρωταγωνιστή έναν αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον Καραγκιόζη.

Για να παρακολουθήσετε το video Οι συμβουλές του Καραγκιόζη πατήστε εδώ

Δεκέμβριος 2022

21.12.2022

Γιορτινές Ευχές

28.12.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου η Κινητή Μονάδα

Στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου του Νομού Ρεθύμνης βρέθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου η Κινητή Μονάδα του Προγράμματος Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ του ΕΛΜΕΠΑ.

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου και της Διευθύντριας του σχολείου, χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Σπηλίου για τις ανάγκες αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών σε οικογένειες από όλες τις δημοτικές ενότητες.

Νοέμβριος 2022

25.11.2022

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 2ο Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 16.00 – 17.00! Η Κα Κόκκινου Κατερίνα, MSc Ειδική Παιδαγωγός και πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια θα μας δώσει πρακτικές συμβουλές για την μελέτη στο σπίτι για να προσαρμόσουμε με τους μικρούς μαθητές ενώ η Κα Λιόλιου Σταυρούλα, MSc Ψυχολόγος Παιδιών και Εφήβων θα μας μιλήσει για τα “Μικρά και Μεγάλα Συναισθήματα”, τα δικά μας, των παιδιών μας και πως αυτά συναντιούνται.

Για να παρακολουθήσετε/συμμετάσχετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ αρκεί η εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us06web.zoom.us/meeting/register/

17.11.2022

Στην neaKriti το Δελτίο Τύπου για την δράση της Κινητής Μονάδας του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: Στα Χανιά η Κινητή Μονάδα Ειδικής Αγωγής – Συνεδρίες με παιδιά και γονείς

Στα Χανιά η Κινητή Μονάδα Ειδικής Αγωγής – Συνεδρίες με παιδιά και γονείς

Η Κα Παπαδακάκη Μαρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος μαζί με την Κα Ζερβουδάκη Ελένη, Αντιδήμαρχο Χανίων και μέλη της Κινητής Μονάδας

Η κινητή μονάδα, η οποία αποτελείται από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και λογοθεραπευτή, παρείχε υπηρεσίες αξιολόγησης μαθησιακών και άλλων δυσκολιών σε παιδιά και γονείς κατόπιν ραντεβού με στόχο την ολιστική εξατομικευμένη συμβουλευτική για όλη την οικογένεια

Με επιτυχία ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 οι συνεδρίες με παιδιά και γονείς στον Δήμο Χανίων από την κινητή μονάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, για τις ανάγκες του έργου: «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες και την ΔΕΠ-Υ». Το έργο υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Η κινητή μονάδα, η οποία αποτελείται από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και λογοθεραπευτή, παρείχε υπηρεσίες αξιολόγησης μαθησιακών και άλλων δυσκολιών σε παιδιά και γονείς κατόπιν ραντεβού με στόχο την ολιστική εξατομικευμένη συμβουλευτική για όλη την οικογένεια.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, μαζί με στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, αποτέλεσαν τη γέφυρα σύνδεσης της κοινότητας με την κινητή μονάδα και εξασφάλισαν, σε συνεργασία με τον Δ/ντη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, τις εγκαταστάσεις για τις συνεδρίες με παιδιά και γονείς του Δήμου.

Τους προσεχείς μήνες θα ακολουθήσει σειρά επισκέψεων από την κινητή μονάδα σε όλο τον Νομό Χανίων, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές για την κάλυψη των αναγκών δημοτών σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς κόστος.

15.11.2022

Την νέα υπηρεσία διαδικτυακών ομιλιών-συζητήσεων (webinar) εγκαινίασαν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου δύο πολύ έμπειρες επαγγελματίες, η Κα Πιτσικάκη Σοφία, MSc Κοινωνική Λειτουργός και η Κα Καλλιγιαννάκη Στέλλα, MSc, MEd Ειδική Παιδαγωγός. Στο σεμινάριο συμμετείχαν γονείς και επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά. Παρακάτω θα βρείτε τις παρουσιάσεις των εισηγητριών:

Kα Πιτσικάκη Σοφία, MSc Κοινωνική Λειτουργός, ομιλία με θέμα “Πάλι Σχολείο; Πώς βοηθάω το παιδί μου να συνδυάσει το σχολείο με την καθημερινότητά του;”

Κα Καλλιγιαννάκη Στέλλα, MSc, MEd Ειδική Παιδαγωγός, Ομιλία με θέμα “Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να οργανώσει το διάβασμά του;”

07.11.2022

Το πρώτο webinar είναι γεγονός! Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στις 16.00 – 17.00 συναντιόμαστε διαδικτυακά για να μιλήσουμε με την κα Καλλιγιαννάκη Στέλλα, Ειδική Παιδαγωγό και την κα Πιτσικάκη Σοφία, Κοινωνική Λειτουργό για την εναρμόνιση της σχολικής με την προσωπική ζωή καθώς και τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να οργανώσουν το διάβασμά τους!

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στην συνάντηση πατώντας στο link: https://zoom.us/meeting/

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε όλα τα θέματα που σας απασχολούν!

PDF file:

Γνωρίστε τους εισηγητές!

Οκτώβριος 2022

10.10.2022

Με χαρά σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα “Εργασιακή Καθοδήγηση, Δια Βίου Μάθηση και Ένταξη στην Αγορά Εργασίας. Νέα δεδομένα, Προτεραιότητες και Προκλήσεις” που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16:00-21:00, στην αίθουσα Καστελλάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9).  
Η ημερίδα διοργανώνεται από το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της ημερίδας διαδικτυακά από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAqcu2rrT0iH9f9-x_aC1fGGhVgXSjDoGFS

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Εκ μέρους των Συνδιοργανωτών

Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης 

Πληροφορίες

Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), 

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο 

website: https://lahers.hmu.gr/

Τηλ. +30 2810 379518 – 2810 379516 – 2810 379528

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση των Δήμων για το Πρόγραμμα “Εξατομικευμένη Υποστήριξη και Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ”

Σεπτέμβριος 2022

18.09.2022

Στην 1η Πανηγυρική Συνεστίαση του Ρ.Ο. “Ηράκλειο – El Greco” ήταν προσκεκλημένη η Επίκουρη Καθηγήτρια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ Μαρία Παπαδακάκη όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παραβρισκόμενους ευαισθητοποιημένους πολίτες για τις δράσεις της κινητής μονάδας του “Προγράμματος Εξατομικευμένης Υποστήριξης και Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ”. Την συγκέντρωση κάλυψε δημοσιογραφικά η εφημερίδα “Η Φωνή του Μαλεβιζίου” με πλούσιο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.

Δες περισσότερα εδώ…

Αναδημοσίευση από fonimaleviziou.gr

14.09.2022

Την έναρξη του προγράμματος για το σχολικό έτος 2022-2023 ανακοίνωσε η κ Μαλανδράκη Σοφία, Περιφερειακή Σύμβουλος/ Εντεταλμένη Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού του Νομού Χανίων στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ από την κ Κατσαράκη Ελπίδα.

Δες περισσότερα εδώ…

Αύγουστος 2022

Ανακοίνωση και Δελτίο Τύπου του Δήμου Βιάννου για την επανέναρξη του προγράμματος: Με Δελτίο Τύπου ανακοινώθηκε στον Δήμο Βιάννου η επανέναρξη του Προγράμματος για το Σχολικό Έτος 2022-2023.

Δες περισσότερα εδώ…